Mainan kesayangan Aqil

Aqil hanya minat pada kereta sahaja...tapi bukan semua jenis kereta..yg power shj..org lain watch out jgn harap nk main kete dia..


Audi TT



BMW Z4 Coupe






Nissan Skyline



dah kena masuk bengkel ni..mahal beli ni skrg hancur!!!




Mazda RX8



Porsche Cayenne



Chevy Camaro



Ford GT


Porsche Boxster S

Lamborghini Reventon



Evo


Ridge Rider

Nissan Fairlady z350


Tuesday, May 17, 2011 at 9:21 AM , 0 Comments

Pasang Aircond!!!

Cuaca panas melampau...so we decided to install the aircond...just in our roomm..hehehe

at 9:15 AM , 0 Comments

Chest Freezer

Dalam hujung bulan ni aku bakal menimang 2 cahayamata baru. Bila pegi scan Dr bgtau dua2 baby adalah perempuan..syukur Alhamdulillah. Aku tak kisah sangat hal jantina yang penting mereka adalah anak - anak aku. So sebagai persediaan terakhir untuk menyambut 'orang baru' ni aku decide untuk membeli sebuah chest freezer. Yang aku beli ini brandnya adalh Hesstar..yang paling kecik dalam pasaran 110 liter kalo tak salah. Harga dia RM599(sale)..harga asal RM 799. sebenarnya dh lama duk usha nak beli benda ni... my wife suh tunggu dulu..bior dkt2 nak bersalin baru beli katanya. Kebetulan skrg ni kat KL cuaca sgt panas..hari tu aku balik keje check outside temperature(kat aircond kete) suhu dia mencecah 38 degrees C...anak aku si Aqil plak asyk berdarah je hidung dia sbb panas agaknya. Aku fikir dah sampai masanya pasang aircond kat rumah ni..so on laptop, search cr kedai jual aircond dkt area rmh..byk kedai aku call tanya harga. Akhirnya pegi ke Sen Heng kat Platinum Walk...sblm masuk Sen Heng aku singgah kedai sebelah tu..jual brg letrik gak...apa tah nama dia..pusing2 dlm kedai jumpa la chest freezer ni..tp time tu tk rasa nk beli pon...lps tu terus ke Sen Heng..deal aircond time tu jgk my wife sampai..cite ngan dia kedai sebelah ada jual chest freezer tp jenama takde la terkenal..dia ajak p tgk..tgk punya tgk terus beli.



Tapi apa tujuan aku beli chest freezer ni plak?? ha..mai aku cite...
Ini ada kaitan rapat dgn azam my wife..dia nak breastfeed sepenuhnya anak2 yg bakal lahir ni...pump,warmer,tempat simpan susu semua dah beli...the idea is when she's at work dia boleh mengepam susu dan simpan...bw balik rumahltk la dalam chest freezer ni...kalo nk letak dlm ice box yg sedia ada tk muat plak dgn segala mcm lauk pauk yg ada..nt bercampur lak bau yg mcm2 tu kt dlm susu..tu la pasai kami beli ini chest freezer punya balang oo..


***untuk isteriku yang tersayang...kuatkan semangat ye untuk menyempurnakan azam tu..i'll be by your side...



kat sini boleh la...cantik gak ni

ruangan dalam.....mantop..ada kunci so selamat dr kanak2..mana tau bdk2 terjun kt dlm tu..boleh muat bdk 4 th ni..


Wednesday, May 11, 2011 at 3:23 PM , 0 Comments

Aqil demam lagi

Aqil demam lagi. sebenarnya sejak malam sabtu hr tu dia dh mula demam2...mungkin sbb panas semasa Senamrobik ari tu. So kami just bg dia mkn ubat yg br saja ambil hr tu(minggul lps) tanpa antibiotik. Demam dia asyik on off on off..kadang ok kadang tak. Mlm td badan dia panas sgt...so kami tk boleh tido sbb nk kena make sure dia ok..slps diberi ubat suhu dia turun la skit. Pagi ni aku kena la amik cuti nk bw Aqil ke klinik Kesihatan Setapak.


Pegi klinik naik motor aje sbb susah nk cr parking kat situ..maklum la tmpt free maka ramai la pengunjungnya. Sampai kt klinik, daftar, timbang(14kg je) dan dpt no. giliran 1160. Tunggu lebih kurang 10 minit no. Aqil di panggil. Bagusnya kat sini bila kita bw budak dia akan cptkan giliran tu..tk mcm kt KK Gombak jenuh menunggu. So bila masuk kt Bilik 2 tu jumpa Dr, dr suh p amik darah la pulak (takut denggi la kot). Alamak..ni yg berat ni..aku paling takut nk amik darah ni..bini aku tk ikut plak tu. Pegi bilik 8(tpt amik darah)..duduk kt dpn tu rasa mcm nk lari balik..aqil dh tanya mcm2 dh.."nk buat apa ni pa".."aqil tak nak"..aku cuba tenangkan dia..takde pe amik darah sikit je (tp dlm hati..huiii). Tiba2 nusrse panggil..masuk Aqil duk atas kerusi, aku plak duk blakang dia..nurse bw brg2 dia..ikat tali kt lengan kanan Aqil..bagus diaorang ni siap pujuk Aqil..jarum pertama masuk kt tgn Aqil..tk nangis..aku yg sembunyi kt blakang dia..tkt nk tgk..tunggu punya tunggu darah yg kuar skit sgt..kena amik tpt lain plak..alamak..kali ni kt lengan kiri plak..cucuk je skit Aqil dh meraung..sakit betul..sian dia..sorang nurse tu pon ckp bdk2 akan rasa sakit kalo amik darah kt situ tp kawan dia nk juga buat kt situ..Aqil nangis kuat betul..aku dh tk tahan rasa nk bw lari je anak aku ni..tk dpt darah gak kt situ..alih ke belakang tapak tangan kiri pulak..auh sian ankku..cucuk lg..meraung lg..tk kuar darah..cucuk plak kt sebelah..ada kuar darah..lega..
Siap kt situ, kena bw sample darah ke Bilik 7 plak untuk diuji...tunggu kt situ 5 minit..dpt keputusan bw balik ke Bilik 2 td.

keputusan ujian darah Aqil..ok je nampaknya


Tangan kiri..tpt ke 3 yg dicucuk..



"Tangan Aqil sakit pa" sian anak papa.

Tunggu giliran untuk jumpa dr kali ke 2..lps amik darah..dr cakap darah dia ada jangkitan kuman sikit..mungkin sbb tonsil dia yg bengkak sangat tu..


Tunggu giliran untuk ambil ubat..InsyaAllah Aqil sembuh.Amin.

Monday, May 09, 2011 at 1:56 PM , 0 Comments

My Ride

Sian dia duk tgh panas...
my old skool ride..the green one..my Mazda Astina..banyak jasa ni walau br pakai 2 th setengah..tak penah ada problem..tinggal lama mana pon kalo p start gerenti hidup..sayang kete nih
ramai orang suruh jual..tak nak aku..sayang ooo..bg dia duk tepi kolam dapat tgk pemandangan indah walaupun berpanas dan berhujan tk mcm yg 2 lagi tu berbumbung..nk beli park berbumbung dh tk mampu 14ribu ooo..




Kete yag pernah dicuri bln 12 2010...tp Alhamdulillah jumpa balik ..rezeki Tuhan bagi.





The latest..the one and only in PV10..the Chery



My new ride..


Sunday, May 08, 2011 at 12:46 AM , 0 Comments

Mom and Baby Expo 2011 @ Mid Valley

Tengah tunggu lif kat rumah...ni nk p shopping barangan baby..last shopping sblm give birth..cuma ada beberapa brgan yg belum dibeli...harap2 hr ni abihla semua.




Muka tension sebab jalan jem..(tak la teruk mana pun jemnye)


Jalan Genting Kelang yg Jem..


Sampai dah ke destinasi..Mid Valley Megamall




Alamak semua paking dh full...


Yg masih ada kosong pun kat Zon U saja..jauh sgt Garden tu ngan megamall..tk larat jln..so pusing2 lg..


Sedang menuju ke exhibition centre.. laju jalan ni walau dh buyong..hehe


Ooopp stop dulu...amik gambar kt pintu masuk..


Sedang membelek tilam kat booth Mom's Care...tk yah la beli dah ada..(Tips: elakkan membeli barang tak perlu)



Penat jalan2..rehat dulu..nasib baik depa letak kerusi dpn stage boleh la duduk2..tgk betapa ramainya manusia membanjiri expo ni..ada 3 hall semuanya padat dgn manusia..


Banyak pertandingan dianjurkan..yg kt atas tu pertandingan baby merangkak..

Kat booth Little Bean..beli Bottle sterilizer + Warmer dan Breastmilk storage bottle..

bersama barangan yg dibeli..















pintu masuk..sementara tunggu my wife keluar..(masih kt dlm ada brg yg tk dibeli lg katanya)





tu dia sudah mari..bawa brg lg tu







tgh dok belek barang di kaki lima Mid Valley







balik pon jem jgk..







Yag dibeli..folding baby bath stand ..penting ni..lps ni tk yah letak bath tub atas sink/lantai lg..takde la sakit blakang...harga RM80.




Pigeon wipes...RM 30++




Sterilizer+warmer ..harga biasa RM199, kalo sales kt Sogo atau JJ dapat RM 159, beli kt expo ni RM 155 ..murah RM 4 ..ok la tu kan.. bottle Bumble Bee tu plak RM20x8 botol.




harap2 guna la lps ni...breast pump dh beli semua..













Goodies percuma untuk pengunjung..2000 org je satu hr..kena daftar br dpt..




jenama lampin terbaru...belum ada di pasaran..harga pengenalan RM 20 shj utk setiap pek(expo ni sja arr)..harga biasa dia Rm 40.

Saturday, May 07, 2011 at 4:45 PM , 0 Comments