Cuti Sekolah

Cuti sekolah menjelma kembali. Kali ni kami banyak buat rancangan untuk bercuti...yang tak dirancang pon ada. contohnya 23-26 November yang lalu..tak dirancang..tup2 dah ada kat Ancasa All Suites n Spa Port Dickson(PD). Kebetulan my wife ada kursus kat PD 23-25 Nov. tu..maka kami pon amik la peluang yang ade..ye la duduk kt rumah pon tk de ape nk buat..so baik g sana dapat juga anak2 aku main kt pantai. My wife plak kursus kat PNB Ilham Resort...maka tugas aku setiap pagi hantar..petang plak amik..mlm hantar lg..tgh malam amik plak..tp apapun best la...my wife dapat bilik kt Ilham tu tp tk duduk ..so dpat la kawan dia bw anak2nye..
Minggu dpn plak fly ke Langkawi..ini dirancang..tiket dh beli dr bulan Mac lg..tp tu la 'pantai' lagi ..ntah le bmana cuaca kt langkawi..hrp2 clear la..kalo tk ..tk bmakna la.. di Langkawi kami dh book kat Grand Beach Motel untuk satu mlm..lps tu pindah plak ke AB Motel ..tk tau lg brapa hr kat sana..bgantung kpd poket ..
Kami dh byk kali menginap di Grand beach dan AB ni...grand beach sesuai untuk yang bajet ciput..family calet berkipas baru rm50..boleh duk 4 org sbb tilam/katil mmg ada 4..ada 2 queen bed/1 queen bed 1 double decker..sesuai la kan..ala nk lepak melelapkan mata je..
Kalo kat AB plak ..calet berkembar a.k.a rumah panjang..cantik..semua lengkap..aircond,ice box,heater..ada 2 queen bed jugak..dulu sewa rm 100 skrg rm 120..dua -dua calet ni ada pantai yang cantik..kluar bilik trus pantai..senang..tk yh jalan jauh2..

Saturday, December 04, 2010 at 12:11 PM , 0 Comments